Офіс Зеленського вимагає притягнути до відповідальності винних у проведенні маршу на честь дивізії “Галичина”

 

Офіс президента України засудив проведення “маршу вишиванок” на вшанування ветеранів дивізії “Галичина” в Києві, що відбувся 28 квітня, та вимагає притягнути “винних” до відповідальності.

Про це йдеться в заяві, поширеній на сайті ОП ввечері 30 квітня.

“У зв’язку з тим, що в місті Києві відбувся так званий марш до дня створення нацистами дивізії СС «Галичина» під час Другої світової війни, вважаємо за необхідне зазначити, що мала чисельність учасників та маніпуляції організаторів із подачею заявки на проведення акції не можуть бути підставами для того, щоб навіть пробувати виправдати цю ситуацію”, – сказано в пресрелізі.

“Категорично засуджуємо будь-які прояви пропаганди тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного, та спроби переглянути правду про Другу світову війну. Не було й не могло бути жодного українського інтересу в тому, що нацисти намагалися використовувати людей на захоплених територіях заради своїх цілей. Розгром нацизму був перемогою для нашого народу. Українці разом з іншими народами вибороли право на життя”, – зазначили в ОП.

На Банковій також вказали, що Міністерство закордонних справ України “заявило про засудження будь-яких проявів глорифікації військ «Ваффен-СС» і нагадало, що пропаганда тоталітарних режимів заборонена в Україні”.

“Партнери нашої держави вже поінформовані про те, що порушення відповідного законодавства в Україні матимуть логічні наслідки для будь-якої особи, яка в цьому винна”, – сказано також у заяві.

“Очікуємо від Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ України встановлення всіх обставин того, що відбулося, та притягнення до відповідальності всіх винних у порушенні закону. Правоохоронці мають для цього всі можливості.
Від голови Київської міської державної адміністрації очікуємо проведення перевірки системи погодження масових акцій у столиці та повного звіту перед громадою Києва про те, чому стало можливим проведення цього так званого маршу. Підкреслюємо, що влада в будь-якому цивілізованому місті не повинна миритися з тим, що організатори подібних акцій мають змогу ввести в оману як правоохоронців, так і очільників міста щодо своїх справжніх цілей”, – наголосили у Єрмака й Зеленського.

Читайте також:
“Чому я вшановую ветеранів дивізії “Галичина”?”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна