Лавров заявив про ймовірну “різанину на Донбасі” у випадку зміни Мінських угод

 

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров стверджує, що зміни Мінських угод можуть призвести до “різанини на Донбасі”.

Про це він заявив в інтерв’ю російському пропагандистові Дмитрові Кисельову, інформує в середу, 28 квітня, пресслужба МЗС РФ.

Лавров нагадав про слова президента України Володимира Зеленського про плани взяти під повний контроль кордон з Росією, а вже після розібратися з виборами і амністією.

“Зрозуміло, що якщо вони зробили би так, якби їм хтось дозволив би зробити так, то там була би різанина великою мірою. А Захід не може чи не хоче змусити його (Зеленського, – “Н”) виконувати Мінські домовленості в чіткій послідовності, без двозначних тлумачень, однозначно виписаних із першого до останнього кроку. Контроль над кордоном – це останній крок, коли в цих територій буде особливий статус (в ОРДЛО, – “Н”), закріплений в Конституції України, коли на цих територіях відбудуться вільні вибори, визнані ОБСЄ і т.д.”, – заявив міністр.

Також, за його словами, війни на Донбасі “можна і потрібно уникнути”.

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці 2019 року президент РФ Володимир Путін заявив, що на Донбасі може повторитися трагедія, як у Сребрениці, де 24 роки тому боснійські серби розстріляли понад 8 тисяч мусульман.
За словами Путіна, масове вбивство громадян на Донбасі можуть спровокувати відсутність закону про амністію і повернення кордону з Росією під контроль України.

Читайте також:
У російському МЗС визнали, що пропонували умови примирення адміністрації Байдена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна