“Це буде Сребрениця”: Путін про повернення контролю України над кордоном

 

Президент РФ Володимир Путін вважає, що на Донбасі може повторитися трагедія в Сребрениці, де 24 роки тому боснійські серби розстріляли понад 8 тисяч мусульман.

Про це він заявив у вівторок, 10 грудня, після “нормандського саміту” на зустрічі з Радою з прав людини при президенті РФ, передає “Інтерфакс-Україна”.

За словами Путіна, масове вбивство громадян на Донбасі можуть спровокувати відсутність закону про амністію і повернення кордону з Росією під контроль України.

“Досі не прийнято закон про амністію. У 2015 році ще домовилися, рішення є якісь, але нічого не діє. І українська сторона весь час ставить питання: дайте нам можливість закрити кордон військами… Але я уявляю, що далі почнеться. Сребрениця буде”, — сказав очільник Кремля.

Як відомо, 11 липня 1995 року сербські війська стратили в місті Сребрениця вісім тисяч полонених боснійських чоловіків у віці від 13 до 77 років.

Нагадаємо, Зеленський пояснив, чому в Парижі так і не назвав Путіна агресором.

Як повідомляла “Новинарня“, 9 грудня у Парижі відбулася зустріч президентів України, Франції, Росії та канцлерки ФРН.

Читайте також:
“Ні миру, ні капітуляції, і це радше добре”, – Геращенко про Н4

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна