У російському МЗС визнали, що пропонували умови примирення адміністрації Байдена

 

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров визнав, що Росія була готова на примирення з США у разі обнулення всіх обмежень, що були застосовані до російських дипломатів.

Про це він заявив в інтерв’ю російському пропагандистові Дмитрові Кисельову, інформує в середу, 28 квітня, пресслужба МЗС РФ.

За словами Лаврова, Росія воліла би повернутися до нормальних відносин зі США.

“І в якості першого і, по-моєму, очевидного, зовсім не складного кроку обнулили би всі ті заходи, які робилися з обмеження роботи дипломатів Росії в США. Ми це пропонували адміністрації Байдена відразу, як тільки вона принесла присягу і вступила в свої повноваження. Я згадував про це Блінкену. Не нав’язуючись”, заявив очільник МЗС РФ.

На думку Лаврова, очевидним кроком для нормальної роботи має стати обнулення всього того, що почав експрезидент США Барак Обама, коли за кілька тижнів до відходу з поста глави Білого дому заарештував російську власність і видворив російських дипломатів.

“І в адміністрації Трампа не вийшло цю ситуацію повернути в нормальне русло, тому ми змушені були відповісти більш-менш дзеркально. Але американці на цьому не заспокоїлися” – зазначив Лавров.

За його словами, адміністрація Байдена поки продовжує лінію на погіршення відносин.

Лавров заявив, що США повинні припинити діяти з позиції суверена і усвідомити безперспективність будь-яких спроб відроджувати однополярний світ.

Нагадаємо, голова Держдепартаменту США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон і Москва зможуть співпрацювати, якщо Російська Федерація не буде загострювати двосторонні відносини.

Читайте також:
“Хочеш миру – готуйся до війни”: Росія заявила, що готова розірвати відносини з ЄС

Російські хакери зламали сервер поліції Вашингтона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна