Блінкен озвучив умови співпраці США та Росії

 

Голова Держдепартаменту США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон і Москва зможуть співпрацювати, якщо Російська Федерація не буде загострювати двосторонні відносини.

Про це він сказав в інтерв’ю CNN, текст якого опублікований на сайті Держдепу у вівторок, 27 квітня.

“…Ми віддали би перевагу більш стабільним, передбачуваним відносинам. Але це, зрештою, залежить від Володимира Путіна. Якщо його подібна поведінка продовжиться, ми будемо протистояти їй і відповідати на неї”, – заявив Блінкен.

За словами глави Держдепу, якщо президент РФ відмовиться від ескалації, то США та Росія змогли би працювати разом у деяких сферах спільних інтересів, “наприклад, в області стратегічної стабільності”.

Нагадаємо, наприкінці березня Блінкен заявив, що деталізований звіт щодо зловмисної діяльності Російської Федерації як проти США, так і проти союзників та партнерів у Європі, перебуває на стадії завершення.

Читайте також:
Російські хакери зламали сервер поліції Вашингтона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна