“Хочеш миру – готуйся до війни”: Росія заявила, що готова розірвати відносини з ЄС

 

Росія розірве відносини з Євросоюзом, якщо побачить санкції, які загрожують економіці країни.

Про це сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров у інтерв’ю на ютуб-каналі “Соловйов Live”, фрагмент якого опубліковано на сайті МЗС в п’ятницю, 12 лютого.

“Виходимо з того, що ми готові (до розриву з Євросоюзом – Н.). У разі, якщо ще раз побачимо (як уже відчули неодноразово), що в якихось областях накладаються санкції, що створюють ризики для нашої економіки, в тому числі у найбільш чутливих сферах. Ми не хочемо ізолюватися від світового життя, але треба бути готовим до цього. Хочеш миру – готуйся до війни”, – зазначив Лавров.

Згодом у Кремлі відреагували на заяву Лаврова. Так, прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що РФ повинна бути готова до самостійності.

“Якщо Росія зіткнеться з рестрикціями з боку ЄС, якщо безумство запанує, вона повинна завчасно бути готова до самостійності”, – розповів Пєсков у ході пресконференції, якого цитує “РБК”.

Як інформувала “Новинарня“, високий представник ЄС Жозеп Боррель 4-6 лютого здійснив візит до Москви.
За підсумками візиту високий представник ЄС оприлюднив висновок про те, що Росія чітко позначила небажання відновлювати конструктивні відносини з ЄС, і бачить у демократичних цінностях екзистенціальну загрозу для себе.

5 лютого російське МЗС заявило, що висилає з країни дипломатів Швеції, Польщі та Німеччини за участь в акціях 23 січня.
Дипломатів-учасників акцій оголосили “persona non grata”. Їм наказали найближчим часом покинути територію Російської Федерації.

Читайте також:
Лавров – Боррелю: “У відносинах Росії та Євросоюзу “відсутня нормальність”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна