Лавров – Боррелю: “У відносинах Росії та Євросоюзу “відсутня нормальність”

 

Глава МЗС РФ Сергій Лавров, відкриваючи переговори з високим представником Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем заявив, що головна проблема у відносинах Росії і Євросоюзу “відсутність нормальності”.

Про це російський міністр сказав у п’ятницю, 5 лютого, під час зустрічі з представником ЄС,  повідомляє ТАСС.

“Звісно ж, головна проблема, з якою ми всі стикаємося, – це відсутність нормальності у відносинах між Росією і Європейським союзом, між двома найбільшими гравцями на євразійському просторі. Це, звісно, нездорова ситуація, яка не приносить блага нікому”, – сказав Лавров.

Російські ЗМІ також уточнюють, що Лавров заявив про готовність “відповідати на будь-які запитання, які ви маєте намір поставити на сьогоднішніх переговорах”. За його словами, “назріло і вже перезріло питання про необхідність докладного, чесного огляду” у відносинах Росії і Євросоюзу, зокрема тих, які Боррель “планує загострити”.

Раніше Боррель повідомив, що планує обговорити з Лавровим з-поміж іншого Україну, іранську ядерну проблему, боротьбу з коронавірусом, а також ситуацію з арештом російського опозиційного лідера Олексія Навального і переслідуванням громадянського суспільства.

Нагадаємо, що Жозеп Боррель сьогодні розпочав візит до Москви із зустрічі з представниками російської громадянської спільноти.
Напередодні він рішуче засудив вирок, який 2 лютого був винесений московським судом Навальному, і закликав до негайного звільнення політика і висловив бажання зустрітися з Навальним. Мосміськсуд заявив, що зможе дати дозвіл на зустріч лише за рішенням суду.

Читайте також:
“Важко мріяти, як в 90-х, про Європу від Лісабона до Владивостока”, – Боррель в Москві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна