Депутат Держдуми допустив санкціоноване введення військ РФ на Донбас

 

Депутат Держдуми Російської Федерації, лідер КПРФ Геннадій Зюганов вважає, що керівництво Росії повинно офіційно заявити про те, що буде боротися за Донбас усіма засобами, включаючи військові.

Про це Зюганов заявив у інтерв’ю російській “Национальной службе новостей”.

Так Зюганов прокоментував припущення депутата законодавчих зборів Санкт-Петербурга Бориса Вишневського, що на екстреному засідання Ради Федерації 23 квітня може бути санкціоновано введення російських військ на Донбас.

“Я б давно на місці верховного головнокомандувача офіційно заявив, що ми будемо захищати свій мир, свою Батьківщину, свою мову. Визнати “Донецьку” та “Луганську республіку” – це воля наших співвітчизників. Треба офіційно заявити, що ми їх визнаємо і будемо їх захищати, включаючи і військові засоби”, – заявив Зюганов.

“А ті, хто збирається розгорнути війну на Донбасі, – це божевільні люди. Україна не спроможна вести сучасну війну, їй нічим її вести. Армія на Україні зараз гірша в 10 разів, ніж у 1990-ті роки. Усі їхні установки можуть бути розстріляні без заходу на територію України. Ті, хто збираються віддавати такі накази, – не просто злочинці, вони вбивці справжнісінькі”, – додав він.

Нагадаємо, що екстрене засідання Ради Федерації призначено на 23 квітня.

Як інформувала “Новинарня“, в щорічному посланні президент Росії Володимир Путін, всупереч очікуванням, не згадував окремо тему протистояння з Україною та ніяк не відреагував на ініціативи президента Володимира Зеленського щодо ескалації, виголошені напередодні.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні у вівторок, 20 квітня, запропонував президенту РФ Володимиру Путіну зустрітися “в будь-якій точці Донбасу, де йде війна”.

Читайте також:
Путін перерахував ракетні комплекси, які незабаром отримає армія РФ. І знову хоче зустрічі лідерів ядерних держав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна