Путін у посланні не згадав Донбас, та попередив про “перетин червоних ліній Росії”

 

У щорічному посланні президент Росії Володимир Путін, всупереч очікуванням, не згадував окремо тему протистояння з Україною та ніяк не відреагував на ініціативи президента Володимира Зеленського щодо ескалації, виголошені напередодні.

Як передає “Новинарня“, міжнародній тематиці була присвячена дуже невелика частина послання Путіна, виголошеного в комплексі “Манеж” у Москві в середу, 21 квітня.

Зокрема, Путін заявив, що організатори будь-яких провакацій проти країни пошкодують “так, як давно ні про що не шкодували”.

“Сподіваюся, нікому не прийде в голову перейти щодо Росії “червону лінію”. А де вона буде проходити – Москва буде визначати сама в кожному конкретному випадку”, – підкреслив Путін.

Разом з тим, він заявив, що Росія поводиться “стримано і скромно”, бачачи хамство інших країн, і РФ вистачить “терпіння та професіоналізму” для заходів у відповідь.

Путін також відіслався до твору Редьярда Кіплінга “Книги джунглів” й зазначив, що навколо Росії, “як навколо Шерхана, збираються всякі гієни”. Таким чином, Путін вже традиційно звинуватив Захід у деяких “провокаціях” проти РФ, пригрозивши їм жорсткою відповіддю.

“Недружні акції щодо Росії не припиняються. В деяких країнах завели непристойний звичай: з будь-якого приводу, а найчастіше взагалі без жодного приводу чіпляти Росію. Спорт якийсь. Новий вид спорту: хто голосніше щось скаже”, — сказав російський президент.

Додамо, що нинішнє послання – вже 17-те для Путіна. Перший президент Росії Борис Єльцин виступав з посланнями шість разів, Путін – 16, Дмитро Медведєв – чотири рази.
На церемонію зазвичай запрошують близько тисячі гостей: це депутати Держдуми і сенатори, члени уряду і представники адміністрації президента, керівники судів та силових відомств, голови основних конфесій.

Цьому посланню Путіна передувала ескалація на кордонах з Україною. Російські війська стягують під приводом навчань, але Київ і міжнародна громадськість стурбована тим, що Москва має намір спровокувати українську сторону і, можливо, перейти в наступ.

Як інформувала “Новинарня“, президент України Володимир Зеленський у зверненні у вівторок, 20 квітня, запропонував президенту РФ Володимиру Путіну зустрітися “в будь-якій точці Донбасу, де йде війна”.

Читайте також:
Кремль зреагував на пропозицію Зеленського зустрітися з Путіним на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна