Путін перерахував ракетні комплекси, які незабаром отримає армія РФ. І знову хоче зустрічі лідерів ядерних держав

 

До 2024 року частка сучасної зброї і техніки у російській армії складе майже 76%, а в ядерній тріаді вже в цьому році перевищить 88%.

Як передає “Новинарня“, про це заявив у своєму посланні президент РФ Володимир Путін в комплексі “Манеж” у Москві в середу, 21 квітня.

“На бойовому чергуванні вже знаходяться новітні ракетні гіперзвукові комплекси міжконтинентальної дальності “Авангард”, лазерні бойові комплекси “Пересвет”, а перший полк, повністю укомплектований важкими міжконтинентальними балістичними ракетами “Сармат”, надійде на бойове чергування згідно з планом вкінці 2022 року”, – заявив Путін.

Президент РФ додав, що збільшується кількість ударних авіакомплексів з гіперзвуковою ракетою “Кинджал”, кораблів, оснащених високоточною гіперзвуковою зброєю “Кинджал” і ракетами “Калибр”.

На бойове чергування найближчим часом планують вийти гіперзвукові ракети “Циркон”. Триває робота над “найсучаснішими бойовими комплексами”, включаючи “Посейдон”, “Буревестник” та інші системи.

Путін додав, що Росія як лідер у створенні бойових систем нового покоління та в розвитку сучасних ядерних сил “наполегливо пропонує” партнерам обговорити питання, пов’язані зі стратегічним озброєнням та із забезпеченням глобальної стабільності.

“Метою таких переговорів може стати створення середовища безконфліктного співіснування на основі зрівняння безпеки, яка охоплювала б не тільки традиційні стратегічні озброєння – міжконтинентальні балістичні ракети, важкі бомбардувальники і підводні човни, – а й, підкреслю, всі наступальні і оборонні системи, здатні вирішувати стратегічні завдання, незалежно від їх оснащення”, – сказав президент РФ.

“У країн ядерної п’ятірки тут особлива відповідальність. Сподіваюся, що ініціатива про особисту зустріч глав держав – постійних членів Ради Безпеки ООН – яку ми висунули в минулому році, буде реалізована, і вона відбудеться, як тільки дозволять епідеміологічні умови”, – резюмував Путін.

Додамо, що нинішнє послання – вже 17-те для Путіна. Перший президент Росії Борис Єльцин виступав з посланнями шість разів, Путін – 16, Дмитро Медведєв – чотири рази.
На церемонію зазвичай запрошують близько тисячі гостей: це депутати Держдуми і сенатори, члени уряду і представники адміністрації президента, керівники судів та силових відомств, голови основних конфесій.

Цьому посланню Путіна передувала ескалація на кордонах з Україною. Російські війська стягують під приводом навчань, але Київ і міжнародна громадськість стурбована тим, що Москва має намір спровокувати українську сторону і, можливо, перейти в наступ.

Читайте також:
Путін у посланні не згадав Донбас, та попередив про “перетин червоних ліній Росії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна