Чотири коментарі до “слуги народу” Гетманцева, який святкує підкорення космосу імперією

 

Данило Гетманцев
народний депутат України (“Слуга народу”), голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, до обрання у ВР – професор кафедри фінансового права юридичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка

(FB)

Сьогодні кожне свято сприймається через призму політики. Це відбувається тоді, коли ми звинувачуємо, ділимо, підриваємо, організовуємо революції – замість того, щоб ремонтувати водопровід чи будувати космічний корабель.

Революціонерів, які сперечаються між собою забудуть, якщо не проклянуть. А будівників космічного корабля запам’ятають назавжди посмішкою простого хлопця, що першим підкорив космос. Підкорив космос разом з усіма нами. Разом із нами, нашими дідами й батьками, перетворивши колись відсталу сільськогосподарську країну на лідера світової космонавтики.

Тому що справжня перемога – це коли перемагаєш себе, а не іншого, і тим самим робиш світ навколо кращим.

З Днем космонавтики!!!

 

Валерій Пекар
громадський діяч, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи, співзасновник платформи “Нова країна”

(FB)

До цієї ганьби маю чотири коментарі:

1. Захоплюватися космічними досягненнями імперії в момент, коли імперія розгортає війська біля кордонів нашої країни, – якось… невчасно (найбільш м’яке слово).

2. Захоплюючись Гагаріним, варто не забувати, що він – лише красива картинка, і пам’ятати про конструктора Корольова, який втратив частину життя у сталінських таборах, та менеджера проєкту Берію. Від захоплення Гагаріним до захоплення Берією лише два кроки, і сьогодні в коментарях я побачив, як легко їх подолати.

3. Висловлюючи зневагу до революцій, треба пам’ятати, що саме завдяки революції сам потрапив у парламент, а в іншому випадку навряд чи мав би шанс.

4. Ну, і нарешті, перетворення “відсталої сільськогосподарської країни” коштувало Україні щонайменше 4 млн життів. Я б цим не хизувався.

Як же ж важливо спочатку думати, потім говорити.

Читайте також:
Російські космонавти на МКС залишилися без їжі. Їх нагодували американці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна