Bayraktar здійснив перший виліт над Донбасом, – нардеп

 

Ударний безпілотний літальний апарат турецького виробництва “Байрактар”, що стоїть на озброєнні ЗСУ, виконав перший спостережний політ у зону проведення операції Об’єднаних сил.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив народний депутат Юрій Мисягін, відомий також як армійський волонтер.

“Найкращий бій – той, який не відбувся…
Bayraktar TB2 – безпілотний літальний апарат – вперше здійснив виліт в зону ООС (поки що з метою спостереження)”, – написав нардеп від “Слуги народу” в себе на фейсбук-сторінці.

Мисягін перелічив російське озброєння, виявлене “Байрактаром” на території ОРДЛО: самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс наземного базування “Панцирь-С”, ЗРК малого радіусу дії С-125, зенітно-ракетний комплекс “Тор”, танки, гаубиці.

Депутат зазначив, що “мається на увазі все те озброєння, яке “шахтарі і трактористи знайшли в шахтах” Донецької і Луганської області, і те, що наші сусіди передислокують до кордону України”.

Юрій Мисягін також розмістив у ФБ карту з частковим позначенням маршруту БПЛА

“Таваріщі”, ми вам радимо дану техніку відвезти назад у Москву на парад, бо знову доведеться дозакупатись, і не вистачить грошей на проведення газу в російські села.
Під час турецької операції “Весняний щит” [в Сирії] “байрактари” зарекомендували себе з найкращого боку, особливо проти російської військової техніки”, – додав нардеп.

Варто зазначити, що цього дня президент Володимир Зеленський здійснює візит до Туреччини, де Україна закуповувала ударні БПЛА Bayraktar.

Читайте також:
Українські “Байрактари” відпрацьовують навички управління над Тендрівською косою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна