Українські “Байрактари” відпрацьовують навички управління над Тендрівською косою

 

Українські безпілотні ударні літальні апарати Bayraktar TB2 “працюють” у районі Тендрівської коси, де розташований військово-морський полігон ВМСУ.

Про це повідомляють “Мілітарний портал” та “Думская“.

Оператори “Байрактарів” відпрацьовували навички управління машинами в різних умовах оперативної обстановки.

Обсяг тренувань, які проводяться на згаданому полігоні, доволі широкий – від висадки десанту до артилерійських стрільб. Зокрема, саме тут проходили випробування бронетранспортера БТР-4, адаптованого для морської піхоти.

Маршрути польоту українських ударних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 на Тендрівській косі 26 березня 2021 року Зображення: Twitter/360°Radar

За маршрутом польоту видно, що здебільшого БПЛА літали над водною частиною полігону та лише декілька разів кружляли над самою косою.

Нещодавно Туреччина задіяла свої ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 проти морських цілей на навчаннях Mavi Vatan-2021, тому є велика ймовірність, що українські БПЛА також відпрацьовували удари на полігоні, пише “Мілітарний”.

Раніше командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа розказав, що до кінця 2021 року національний флот поповниться ударними безпілотними літальними апаратами Bayraktar TB2.

14 грудня 2020 року між Україною й Туреччиною було підписано угоди про передачу технологій та виробництво корветів типу ADA й ударних безпілотних авіаційних комплексів типу Bayraktar в інтересах ВМС ЗСУ.

У Туреччині вже виготовляють нову партію “Байрактарів” TB2 для України

БПЛА Bayraktar TB2 розробила та виготовляє турецька компанія Baykar Makina. Апарати постачають на озброєння низки країн, серед яких Туреччина, Катар, Україна, Азербайджан.

Як інформувала “Новинарня“, про купівлю ударних безпілотників “Байрактар” Україна почала домовлятися з Туреччиною в листопаді 2018 року.
“Укрспецекспорт” і компанія Baykar Makina підписали угоду про закупівлю їх для української армії в січні 2019 року.

У березні 2019 року пройшли випробування дронів в Україні.

Наприкінці вересня 2019 року в Туреччині відбувся випуск українських військових операторів ударних БПЛА Bayraktar TB2.

Читайте також:
Неїжпапа переговорив із командувачем ВМС Туреччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна