Україна домовилася про купівлю в Туреччини ударних безпілотників

 

Під час візиту президента Петра Порошенка 3-4 листопада до Туреччини було підписано угоду про купівлю Україною турецьких оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 ударної дії.

Про це повідомляє “Український мілітарний портал” з посиланням на джерела в оборонному відомстві.

У підписанні угоди взяли участь міністр оборони України Степан Полторак, перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський та голова “Укроборонпрому” Павло Букін.

Зазначається, що перемовини про купівлю цих БПЛА тривали близько двох років. За цей час представники МОУ відвідували Туреччину та знайомились із різними етапами випробувань БПЛА Bayraktar TB2 виробництва компанії Baykar Makina.

Також розглядається можливість локалізації частини виробництва оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 на потужностях ДП “Антонов”, що входить до складу концерну “Укроборонпром”.

Технічні характеристики Bayraktar TB2
Довжина апарата: 6,5 метрів
Розмах крила: 12 метрів
Радіус дії: 150 км
Максимальна злітна маса: 560 кг
Максимальна вага корисного навантаження: 50 кг
Максимальна швидкість польоту: 222 км/годину
Крейсерська швидкість: 130 км/годину
Практична стеля польоту: 6750 метрів

Цей безпілотник може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби.

Так, у 2015 році відбулися тестові запуски ПТРК UMTAS, у а 2016-му з’явилася офіційна інформація про їх успішне бойове застосування БПЛА “Байрактар ТБ2″проти курдських загонів, що підтвердило їх заявлені тактико-технічні характеристики.

Bayraktar TB2 побив світовий рекорд серед безпілотних літальних апаратів у класі тактичних середньовисотних БПЛА за тривалістю польоту – під час тестових польотів у червні та серпні 2014 року на висоті 8 км він залишався в небі 24 години 34 хвилини.

Читайте також:
“Шмакі-бум”. У мережі показали знищення відео позиції бойовиків
із безпілотника

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна