Туреччина не визнає анексію Криму і сприятиме у звільненні політв’язнів, – Ердоган

 

Президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина ніколи не визнає анексію Криму Росією.
Про це турецький лідер сказав 3 листопада на спільній конференції з президентом України Петром Порошенком у Стамбулі.

«Ми ще раз наголосили, що ми ніколи не визнавали і не будемо визнавати незаконну анексію Криму. Ми будемо продовжувати захищати права й інтереси кримських татар. Як тих, які залишилися на території Криму, так і тих, котрі виїхали на іншу території», — сказав Ердоган.

Глави держав також домовилися, що Україна й Туреччина координуватимуть зусилля задля звільнення українських в’язнів Кремля, інформує прес-служба АП.

На прес-конференції Реджеп Таїп Ердоган нагадав про звільнення двох політичних в’язнів – Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова, які були видані турецькій стороні і після того відпущені та повернулись в Україну.

«Цього разу ми отримали більш довгий список який ми одразу ж передали російській стороні. І бажаю, щоб ми слідкували за цим процесом і були успішні у його вирішенні», – зазначив президент Туреччини.

Турецький президент також заявив, що сподівається на розв’язання конфлікту на Донбасі дипломатичними шляхами.

Петро Порошенко перебуває з дводенним візитом у Туреччині. Президент зустрівся зі Вселенським патріархом Варфоломієм та підписав угоду щодо надання томосу на автокефалію.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна