У Бундестазі засудили перекидання військ РФ до кордонів України

 

Фракція Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС) у німецькому Бундестазі виступила із заявою, в якій засудила перекидання Російською Федерацією своїх військ до кордону з Україною.

Про це у вівторок, 6 квітня, повідомляє “Укрінформ” із посиланням на відповідний документ, розміщений на сайті фракції від імені спікера фракції Юргена Гардта.

“Воєнне брязкання зброєю Володимиром Путіним є надзвичайно небезпечним. За допомогою цих заходів він не лише сіє додаткову нестабільність у Європі, але й надає керованим Кремлем сепаратистам на Донбасі додаткову підтримку, щоб не дотримуватися Мінських домовленостей”, – наголошується у заяві.

У документі йдеться, що повідомлення про рух російських військ і військової техніки у східних та північних кордонах України надзвичайно насторожують і є дуже тривожними.

Передислокація відбувається тоді, коли домовленість про припинення вогню все частіше порушується і гинуть люди, пише Гардт.

Німецький політик наголосив, що “Путін повинен знати: трансатлантичні партнери твердо стоять на боці України”.

Депутатська група ХДС/ХСС виступає за повний суверенітет та територіальну цілісність України, заявив він.

Німецькі консерватори схвалюють те, що Рада НАТО також переймається ситуацією на кордоні з Україною, адже йдеться про безпеку та стабільність в Європі.

“Мінські домовленості мають бути виконані у повному обсязі, за це відповідає Путін”, – заявили у фракції ХДС/ХСС.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, станом на 30 березня вздовж державного кордону України утримується 28 батальйонних тактичних груп Збройних сил Російської Федерації.

На тлі напруження на Сході України президент США Джо Байден 2 квітня провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.
Посли країн-членів НАТО 1 квітня провели термінову зустріч у Брюсселі, щоб обговорити нещодавній сплеск насильства на Донбасі та накопичення російських військ біля українських кордонів.
Раніше в березні Німеччина і Франція погодили пропозиції для мирного плану щодо Донбасу.

Читайте також:
Інформаційна істерія навколо “вбитого дроном” хлопчика може свідчити про підготовку наступу РФ, – Любов Цибульська

Росія перекидає до кордону України мотострілецьку бригаду з Кемеровської області, – CIT. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна