Інформаційна істерія навколо “вбитого дроном” хлопчика може свідчити про підготовку наступу РФ, – Любов Цибульська

 

Нагнітання російськими медіа істерії навколо повідомлення про нібито “вбитого українським безпілотником” 5-річного хлопчика на Донеччині може свідчити про підготовку подальшої ескалації на фронті або за столом переговорів.

Про це в коментарі “Новинарні” заявила очільниця новоствореного Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури й інформполітики Любов Цибульська.

“Той рівень активності, який ми бачимо навколо цієї теми і в російських ЗМІ та в соцмережах, і в медіа на окупованих територіях, разом з іншими сигналами з Росії може означати підготовку інформаційного поля для можливої атаки військ РФ або тиску з метою переговорів на умовах Кремля”, – сказала вона.

Цибульська підтвердила, що спростування таких фейків входить до компетенції очолюваного нею центру, і вона з цього приводу співпрацює з громадськими організаціями, які протидіють дезінформації.

Водночас, за словами Цибульської, сам Центр страткому й інформбезпеки при МКіП фізично ще не має змоги реагувати на “хлопчика”, адже кадровий склад Центру ще не сформований.

Також ще не розподілено сфери діляьності між Центром протидії дезінформації при РНБО і Центром при МКіП.

Детальніше про новий фейк, який активно роздувають політики та преса в Росії, а також проросійські ЗМІ та соцмережі в Україні, читайте в матеріалі “Новинарні“: Новий “розіп’ятий хлопчик” російської пропаганди: чи стане фейк з-під Єнакієвого початком нової ескалації.

Читайте також:
Ескалація на Донбасі: Кулеба візьме участь у засіданні глав МЗС країн ЄС

В разі ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці, – глава Пентагону

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна