Ескалація на Донбасі: Кулеба візьме участь у засіданні глав МЗС країн ЄС

 

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель запросив главу МЗС України Дмитра Кулебу взяти участь у наступному засіданні глав МЗС країн ЄС.

Про це Кулеба повідомив за результатами розмови з Боррелем у неділю, 4 квітня, в твіттері.

“Ключова тема розмови з Жозепом Боррелем – загострення Росією безпекової ситуації. “ЄС із вами” – так глава дипломатії ЄС запевнив у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України та запросив мене взяти участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС 19 квітня” – написав він.

“Розмовляв із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Ми з серйозним занепокоєнням стежимо за російською військовою діяльністю навколо України. Підтримка Євросоюзом суверенітету та територіальної цілісності України непохитна. Подальші обговорення з Дмитром Кулебою та міністрами закордонних справ ЄС будуть на наступному засіданні Ради закордонних справ” – заявив своєю чергою Боррель.

Нагадаємо, на тлі напруження на Сході України президент США Джо Байден 2 квітня провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.
Посли країн-членів НАТО 1 квітня провели термінову зустріч у Брюсселі, щоб обговорити нещодавній сплеск насильства на Донбасі та накопичення російських військ біля українських кордонів.
Раніше в березні Німеччина і Франція погодили пропозиції для мирного плану щодо Донбасу.

Читайте також:
Німеччина й Франція стурбовані ескалацією воєнної ситуації на сході України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна