Зеленський прокоментував свою розмову з Байденом

 

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україна та США стоять пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження демократій.

Про це він написав надвечір у п’ятницю, 2 квітня, у твіттері за результатами першої телефонної розмови з президентом США Джо Байденом.

“Україна цінує підтримку США на різних рівнях. Ми стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження наших демократій. Я серйозно налаштований реформувати Україну, збільшити прозорість та досягти миру. Американське партнерство має вирішальне значення для українців”, – написав Зеленський.

Як писала “Новинарня“, резидент США Джо Байден та його український колега Володимир Зеленський провели 2 квітня телефонну розмову, яка тривала 30-40 хвилин. Йшлося, найперше, про ситуацыю в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Додамо, що цього тижня вже відбулися розмови державного секретаря Ентоні Блінкена, начальника Об’єднаного комітету начальників штабів США Марка Міллі та міністра оборони Ллойда Остіна з їхніми українськими колегами.
Також міністр оборони Британії ініціював переговори з Тараном та вже провів їх 2 квітня.
В усіх цих розмовах ішлося про ескалацію збройного протистояння на Донбасі та концентрацію російських військ на українському кордоні.

Читайте також:
Москва пригрозила “додатковими заходами”, якщо в Україні з’являться війська НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна