Міністр оборони Британії ініціював переговори з Тараном щодо ескалації на Донбасі

 

Велика Британія висловила стурбованість ескалацією ситуації на сході України, сьогодні це буде предметом переговорів міністрів оборони та закордонних справ обох країн.

Про це в п’ятницю, 2 квітня, заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко під час панельної дискусії “Нове партнерство в часи пандемії”.

“Велика Британія дуже стурбована тим, що відбувається (у зоні конфлікту на сході України. – ред.). Прямо зараз міністр оборони (України Андрій Таран – ред.) говоритиме із своїм колегою міністром оборони Великої Британії (Беном Воллесом – ред.) Це, до речі, ініціатива Великої Британії. Вчора переговорили командувачі Збройних сил, сьогодні буде говорити міністр закордонних справ. Я вчора мав цілу низку цілий день переговорів і консультацій”, – сказав Пристайко, якого цитує “Укрінформ”.

Дипломат також зазначив, що українська сторона розуміє, наскільки Велика Британія, яка має власні незалежні джерела інформації, зокрема, легендарне МІ-6, обізнана із ситуацією на сході України.

“Якщо вони настільки стурбовані, то, повірте, нам теж треба бути стурбованими навіть більше ніж те, що я спостерігаю зараз у засобах масової інформації в Україні”, – вважає посол.

Читайте також:
В разі ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці, – глава Пентагону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна