Один з лідерів протестів у Гонконзі виступив на захист Романа Ратушного

 

Один із лідерів протестів у Гонконзі, лідер партії Youngspiration, що відстоює незалежність Гонконгу від комуністичного Китаю, Баджіо Лун виступив на захист Романа Ратушного та інших українських активістів, яких звинувачують у хуліганстві під час акції протесту біля ОП 20 березня.

Із відповідним зверненням він виступив у четвер, 1 квітня.

У дописі на ФБ він назвав переслідування Ратушного та інших активістів “цільовими репресіями” та порівняв дії українського МВС з діями китайського комуністичного уряду в Гонконгу.

“Одним з очевидних прикладів нерозбірливої “риболовлі” є Роман Ратушний, який протестував проти незаконної забудови в Києві, яка пов’язана з офісом президента, і докази того, за що його відправили під арешт – це єдина картинка нижче”, – пише Лун.

Додамо, що Баджіо Лун неодноразово був під репресіями китайського комуністичного режиму. Він став першим гонконгським депутатом, якого Пекін дискваліфікував з парламенту через “загрозу диктатурі”.
Згодом він пройшов домашні арешти, СІЗО, тюрму. Минулого року йому вдалось втекти в Сполучені Штати Америки, звідки він продовжує свою діяльність.

Як писала “Новинарня“, 29 березня Печерський районний суд міста Києва обрав Романові Ратушному запобіжний захід за участь в акції під офісом президента – цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета.

Справа стосується його участі в акції на підтримку Сергія Стерненка під офісом президента 20 березня. Йдеться про підозру за двома статтями – частини 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та частини 4 статті 296 (хуліганство). За це активісту загрожує до десяти років позбавлення волі.

23 березня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував у себе на ФБ-сторінці відеоролик, який нібито є “доказом того, що мітинг під ОП 20 березня з самого початку планувався не як мирна акція, а як бійка з правоохоронцями “для картинки” для певних телеканалів”. На цьому відео була розміщена фотографія Ратушного та інформація: “Ратушний Роман Тарасович, голова громадської ініціативи “Захистимо Протасів яр”.

Активіст вимагає від МВС спростувати інформацію: ”…Відеозапис містить мої персональні дані (ПІБ), рід діяльності (голова громадської організації) та моє зображення (фотознімок у правій частині кадру). При цьому невстановлена особа у масці, з якою мене нібито порівнюють, жодних протиправних дій на відео не вчиняє”, – написав Ратушний у листі, надісланому у відомство та на ім’я самого Геращенка.

Читайте також:
Активіст Ратушний готує позов до ЄСПЛ через свій арешт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна