Через загострення на Донбасі війська США в Європі привели в найвищу боєготовність, – ЗМІ

 

Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Про це написали Politico і New York Times з посиланням на американських військових чиновників.

“Пентагон насторожило те, як Росія на цьому тижні активізує свою діяльність у Східній Європі та Арктиці, кидаючи новий виклик молодій адміністрації Байдена”, – йдеться в публікації американських ЗМІ.

Зокрема, відповідальний за оборону США генерал Глен Ван Херк відзначає сплеск російської агресії і вказує на прагнення Москви “відновити свій вплив на світовій арені”.

Крім того, як повідомляється, минулого тижня Європейське командування американської армії у відповідь на розгортання додаткових російських військ підвищило рівень спостереження з “можливої ​​кризи” до “потенційного неминучого кризи” – найвищого рівня.

При цьому деякі офіційні особи вважають, що Росія в основному брязкає зброєю і насправді не має наміру йти у бій. Інші, навпаки, вважають, що плани Путіна туманні й операція, нібито спрямована на перевірку нового американського президента, може швидко перерости “у щось більш зловісне”.

Як інформувала “Новинарня“, 26 березня під Шумами на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу загинули підполковник ЗСУ Сергій Коваль із 143-го центру розмінування, бійці 10-ї огшбр Сергій БарничМаксим Абрамович та Сергій Гайченко.
Після події під Шумами президент Володимир Зеленський відправив на Донбас начальника Генштабу та анонсував переговори з усіма лідерами “нормандської четвірки”, а Україна закликала ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу ТКГ.

Читайте також:
“Наплювавши на все, сепари валили мінометами, щоб помститися”:
волонтер пояснив великі втрати 10-ї бригади під Шумами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна