Загострення на Донбасі ускладнило процес запуску двох КПВВ

 

Загострення ситуації на сході України ускладнює запуск повноцінної роботи двох контрольних пунктів в’їзду-виїзду на Луганщині – “Золоте” та “Щастя”.

Про це у вівторок, 30 березня, сказала учасниця української делегації у складі Тристоронньої робочої групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, юристка Тетяна Іванова в ефірі телеканалу “Дом”.

Вона зазначила, що загострення ситуації на лінії зіткнення впливає на роботу всіх підгруп ТКГ.

У межах гуманітарної підгрупи стало відомо, що нещодавні події позначилися на повноцінному запуску роботи КПВВ.

“Під час загострення не можна відкривати КПВВ. А ми вже безпосередньо підійшли до запуску повноцінної роботи двох КПВВ (“Золоте” та “Щастя”,“Н”), які були відкриті з української сторони, але досі закриті з боку ОРДЛО. Тобто ситуація, звичайно, впливає”, – прокоментувала Іванова.

Учасниця української делегації ТКГ вважає, що нинішня ситуація не заблокує роботу гуманітарної підгрупи.

“Думаю, що неможливо заблокувати в цьому випадку роботу гуманітарної підгрупи. Тому що ми пам’ятаємо 2015-2016 роки, коли було дуже сильне загострення на Донбасі, проте обміни незаконно утримуваними особами тривали, гуманітарна підгрупа в ТКГ працювала. Думаю, вона продовжить роботу і далі”, – запевнила Іванова.

Нагадаємо, на початку березня президент Володимир Зеленський назвав деструктивною й неприйнятною позицію Російської Федерації щодо блокування роботи пунктів пропуску “Щастя” й “Золоте”, а також недопуску міжнародних гуманітарних організацій на тимчасово окупований Донбас.
Одночасне відкриття пунктів пропуску в районі Щастя і Золотого з обох боків лінії розмежування мало відбутись 10 листопада 2020 року. З українського боку КПВВ у запланований термін запрацювали.

Читайте також:
У Мінреінтеграції прокоментували намір ОРДО прийняти свій “закон” про перетин лінії розмежування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна