Позиція Росії щодо блокування КПВВ на Донбасі є деструктивною, – Зеленський

 

Президент Володимир Зеленський назвав деструктивною й неприйнятною позицію Російської Федерації щодо блокування роботи пунктів пропуску “Щастя” й “Золоте”, а також недопуску міжнародних гуманітарних організацій на тимчасово окупований Донбас.

Про це він заявив у вівторок, 2 березня, під час спільної з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем на КПВВ “Щастя” на Луганщині, передає “Укрінформ”.

“Україна робить усе можливе, аби наші громадяни, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, відчували максимальну підтримку держави. Наші зусилля з розбудови цього КПВВ – “Щастя” – були спрямовані на те, щоб українці на тимчасово окупованих територіях зберігали надійні, зручні й безпечні канали зв’язку з Батьківщиною. На жаль, ці прагнення української сторони наштовхуються на абсолютно деструктивну позицію Російської Федерації”, – сказав Зеленський.

За його словами, російська сторона, яка давно наполягала на відкритті КПВВ “Щастя”, продовжує блокувати його роботу так само, як і КПВВ “Золоте”.

Крім того, президент наголосив, що немає безперешкодного доступу міжнародних гуманітарних організацій до постраждалого населення на тимчасово окупованих територіях та незаконно утримуваних осіб.

“Такий підхід є неприйнятним, негуманним, деструктивним”, – зазначив Зеленський.

Також глава держави подякував європейцям “за політичну підтримку, за дипломатичний, за санкційний тиск на Російську Федерацію задля виконання нею Мінських домовленостей і деокупацію українських територій”.

Нагадаємо, одночасне відкриття пунктів пропуску в районі Щастя і Золотого з обох боків лінії розмежування мало відбутись 10 листопада 2020 року. З українського боку КПВВ у запланований термін запрацювали.

Читайте також:
Євросоюз запускає програму підтримки економічного розвитку Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна