У Мінреінтеграції прокоментували намір ОРДО прийняти свій “закон” про перетин лінії розмежування

 

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України прокоментували намір маріонеткової підросійської “влади” в ОРДО ухвалити “закон”, що регулюватиме правила перетину лінії розмежування окупованої території Донеччини з рештою України. Він, зокрема, передбачає дозвільну систему перетину та необхідність оформлення спеціальної “перепустки”.

“Діяльність збройних формувань Російської Федерації та окупаційної адміністрації Російської Федерації у Донецькій області, пов’язана із запровадженням так званого «закону» про перетин лінії дотику, є такою, що порушує основоположні права людини та норми міжнародного гуманітарного права”, – йдеться у відповіді Мінреінтеграції на запит “Радіо Свобода”.

Будь-який виданий гібридними силами Росії акт є недійсним і не створює жодних правових наслідків, зазначили у відомстві.

Винятком є документи, що підтверджують факт народження або смерті особи на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, які додаються відповідно до заяви про державну реєстрацію народження особи та заяви про державну реєстрацію смерті особи.

За інформацією командування Операції об’єднаних сил, на даний час окупаційні війська в ОРДЛО продовжують блокувати дорожні коридори навпроти контрольних пунктів в’їзду0виїзду “Щастя”, “Золоте”, “Гнутове”, “Майорське” та “Мар’їнка”. Щоденно пропускні операції здійснюються лише в пішохідному КПВВ “Станиця Луганська”. На території КПВВ “Новотроїцьке” бойовики так званої “ДНР” відновлюють пропуск двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю.

Читайте також:
Позиція Росії щодо блокування КПВВ на Донбасі є деструктивною, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна