Ще трьох дітей вивезли з окупованої Херсонщини

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще трьох дітей, які знаходились на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Про це 17 жовтня повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як розповіли у відомстві, мати діток звернулася за допомогою до Української мережі за права дитини. До порятунку також долучилося Мінреінтеграції.

Коли російські війська зайшли у Херсон, батьки 10-річного Олександра, 8-річної Дарини та 6-річного Якова відправили дітей у село до бабусі, сподіваючись на те, що там безпечніше. Проте невдовзі обласний центр звільнили, а бабуся з онуками залишилися на тимчасово окупованій території.

“Відступаючи з Херсона, окупанти підірвали Антонівський міст, тому забрати дітей стало неможливо. Завдяки зусиллям Української мережі за права дитини та за сприяння Мінреінтеграції дітей все-таки вдалось повернути до батьків”, – зазначили у відомстві.

Фото: Мінінтеграції

Мінреінтеграції повідомило, що минулого тижня також возз’єдналася ще одна сім’я. Після 19 місяців розлуки з окупованої території Херсонської області до батьків повернулися 9-річна Надійка та її 14-річний брат Михайло.

Напередодні повномасштабного вторгненням Росії в Україну діти поїхали в гості у село до бабусі й дідуся. Після його окупації шлях на підконтрольну територію України було відрізано.

Можливість повернути дітей з’явилася на початку вересня, коли їхній батько звернувся до Мінреінтеграції, а міністерство долучило до процесу Українську мережу за права дитини.

Читайте також:
Україна повертає чотирьох депортованих Росією дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна