Географічним назвам у Криму повернуть історичні найменування кримськотатарською, – Мінреінтеграції

Географічним назвам у тимчасово окупованому Криму буде повернуто історичні найменування кримськотатарською мовою.

Про це йшлося на засіданні Національної комісії з питань кримськотатарської мови 22 листопада. Зокрема, про її використання для позначення топонімів, які мають тюркське походження або історичні кримськотатарські найменування, інформує Мінреінтеграції 28 листопада.

Підготовка цього рішення триває на виконання “Закону про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”.
Наразі узгоджуються механізми, які дадуть змогу застосовувати написання топонімів із використанням латинської графіки у медіа та наукових працях. А також на дорожніх вказівниках і при виготовленні мап. Для цього проводитимуться комунікації з операторами картографічних сервісів і службами, які обслуговують такі вказівники.
За результатами засідання Нацкомісія доручила розробити відповідне рішення уряду. Цим питанням будуть опікуватися Мінінфраструктури разом із Мінреінтеграції, Постійним Представником Президента України в АР Крим, Меджлісом кримськотатарського народу та Інститутом національної пам’яті.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна