Кравчук в ТКГ пропонував нове перемир’я на фронті з 1 квітня. Росія не підтримала

 

Україна запропонувала запровадити повне та всеосяжне припинення вогню на Донбасі з початку наступної доби, 1 квітня.
Цю ідею підтримали в ОБСЄ, але не схвалила російська сторона.

Про це йшлося під час засідання Тристоронньої контактної групи в середу, 31 березня.

“Засідання розпочалось із пропозиції глави української делегації Леоніда Кравчука забезпечити з 00.00 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму припинення вогню, грубе порушення якого російською стороною минулого тижня забрало життя чотирьох українських військовослужбовців”, – передає пресцентр УкрТКГ.

Зазначається, що цю пропозицію підтримали спецпредставник глави ОБСЄ Хайді Ґрау та координатор підгрупи з безпеки Глава СММ ОБСЄ посол Яшар Халіт Чевік.

Зокрема, Чевік запропонував прийняти спільну узгоджену заяву ТКГ, в якій підтвердити прагнення сторін посилити режим припинення вогню та врятувати життя цивільних осіб та військового персоналу.

“Таким чином, двоє з трьох представників ТКГ внесли конкретні пропозиції щодо забезпечення повернення до повного та всеосяжного режиму припинення вогню. На жаль, ані пропозиція Кравчука, ані представників ОБСЄ не знайшли підтримки з боку російської делагації”, – наголосили в УкрТКГ.

Там також підкреслили, що відмова РФ від нового перемир’я відбулася, незважаючи на відповідні заяви лідерів ФРН та Франції, в яких вони напередодні підкреслили необхідність дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі.

Наступне засідання ТКГ заплановане на 14 квітня.

Як інформувала “Новинарня“, 26 березня під Шумами на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу загинули підполковник ЗСУ Сергій Коваль із 143-го центру розмінування, бійці 10-ї огшбр Сергій БарничМаксим Абрамович та Сергій Гайченко.
Після події під Шумами президент Володимир Зеленський відправив на Донбас начальника Генштабу та анонсував переговори з усіма лідерами “нормандської четвірки”, а Україна закликала ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу ТКГ.

Читайте також:
“Наплювавши на все, сепари валили мінометами, щоб помститися”:
волонтер пояснив великі втрати 10-ї бригади під Шумами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна