Банкова зреагувала на переговори Франції, Німеччини та РФ без Зеленського

 

Офіс президента України зреагував на переговори лідерів Франції, Німеччини та Росії з питань Донбасу. В ОП переконані, що жодні рішення про Україну не можуть ухвалюватися без України.

Про це в середу, 31 березня, заявила речниця президента України Юлія Мендель у коментарі “Радіо Свобода”.

“Лідери інших країн можуть згадувати і висловлювати свої позиції щодо ситуації в тому чи іншому регіоні чи в тій чи іншій країні. Так само, як лідери Франції, Німеччини та РФ обговорювали широкий порядок денний, включно з боротьбою з пандемією коронавірусу, ситуацією на Близькому Сході, відносин Євросоюзу та Росії. Серед іншого згадали і ситуацію на Донбасі. Офіс президента вважає, що було б дивно, якби війна на Донбасі випала з міжнародного порядку денного, тим більше у переговорах, де бере участь російська сторона”, – заявила Мендель.

Вона наголосила, що Україна продовжує переговори з усіма країнами нормандського формату на різних рівнях.

“У Києва склалися теплі відносини як з Берліном, так і з Парижем, Євросоюз зарекомендував себе як надійного партнера для України і наполегливо підтримує санкції проти Росії за вторгнення на Донбас та за окупацію Криму, наголошує на тому, що Росія є учасником, а не посередником у війні на Донбасі. Ця позиція дуже цінна для України. Ми і надалі будемо використовувати усі можливості та майданчики для просування до миру, що є нашою беззаперечною цінністю”, – додала Мендель.

Нагадаємо, 30 березня президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Російської Федерації Володимир Путін провели спільну розмову у форматі відеоконференції, під час якої глави Франції і ФРН закликали лідера держави-агресора сприяти стабілізації ситуації на сході України.

Читайте також:
Присутність США в “нормандському форматі” може його посилити, – Кравчук

Нагадаємо, 9 березня президент Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітися з кожним із трьох інших лідерів “нормандської четвірки” (Росія, Німеччина, Франція), якщо загальний саміт з врегулювання конфлікту на Донбасі не відбудеться.

Лідери країн “нормандської четвірки” – президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлерка Німеччини Ангела Меркель – востаннє зустрічалися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року та досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Із них частково виконаний тільки пункт про обмін полоненими.

Читайте також:
“Якщо гора не йде до Магомета”: Зеленський зустрінеться з кожним лідером окремо, якщо “нормандський саміт” не відбудеться

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна