Присутність США в “нормандському форматі” може його посилити, – Кравчук

 

Присутність представника Сполучених Штатів Америки на зустрічі лідерів країн “нормандського формату” або навіть повноцінне прийняття США в цей формат зможе змусити Російську Федерацію зважати на інтереси інших сторін.

Про це в п’ятницю, 12 березня, сказав глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Росія має таку вдачу. Вона ніколи не слухає тих, кого вона не боїться. А єдина країна у світі, з якою вона рахуватиметься, і Байден (президент США Джозеф Байден, – “Н”) сказав, що він не дозволить більше Росії порушувати норми міжнародного права щодо України, нехтуючи її суверенітетом, територіальною цілісністю і незалежністю. Отже, присутність там (на зустрічі лідерів країн “нормандської четвірки”, – “Н”) Сполучених Штатів Америки могла би дати “нормандському формату” більше впливу та сили”, – зазначив Кравчук.

Він наголосив, що на зустрічі обов’язково має бути офіційний представник США, незалежно від того, буде це президент країни Джо Байден, віцепрезидент, держсекретар або хтось інший.

Нагадаємо, 9 березня президент Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітися з кожним із трьох інших лідерів “нормандської четвірки” (Росія, Німеччина, Франція), якщо загальний саміт з врегулювання конфлікту на Донбасі не відбудеться.

Лідери країн “нормандської четвірки” – президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлерка Німеччини Ангела Меркель – востаннє зустрічалися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року та досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Із них частково виконаний тільки пункт про обмін полоненими.

Читайте також:
Росіяни, можливо, готують на Донбасі військову провокацію, щоб ввести “миротворців”, – Гармаш

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.