“Якщо гора не йде до Магомета”: Зеленський зустрінеться з кожним лідером окремо, якщо “нормандський саміт” не відбудеться

 

Президент Володимир Зеленський готовий зустрітися з кожним із трьох інших лідерів “нормандської четвірки” (Росія, Німеччина, Франція), якщо загальний саміт з врегулювання конфлікту на Донбасі не відбудеться.

Про це він заявив у вівторок, 9 березня, в інтерв’ю українським телеканалам під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Культура, медіа, туризм”.

“У будь-якому випадку готується нормандська зустріч, вона повинна бути. Я від себе скажу – я це вже сказав західним партнерам: якщо не буде зустрічі в “нормандському форматі”, я знайду формат, коли зустрінуся з кожним лідером “нормандської четвірки”. Як то кажуть, якщо гора не йде до Магомета, то я зустрінуся з кожним окремо”, – сказав президент, якого цитують “Новости Донбасса”.

Зеленський також, підкреслив, що “постійно відтягувати вирішення цього важливого питання не вийде”.

Додамо, що за попередніми домовленостями саміт лідерів країн “нормандської четвірки” мав відбутися у квітні.

Нагадаємо, лідери країн “нормандської четвірки” – президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлерка Німеччини Ангела Меркель – востаннє зустрічалися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року та досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Із них частково виконаний тільки пункт про обмін полоненими.

Читайте також:
“У Козака здають нерви”: заступник керівника адміністрації Путіна взяв участь у засіданні ТКГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна