Підозрюваний у “справі ПВК” Шевченко вийшов із СІЗО під заставу й обіцяє гучну пресконференцію

 

Підозрюваний у “справі ПВК” та в контрабанді озброєнь з Росії “позаштатний агент НАБУ” Євген Шевченко після внесення застави вийшов із СІЗО.

Про це він повідомив у соцмережі у вівторок, 30 березня.

“Друзі, я вдома! Поруч зі своєю дружиною і своїм сином – це найголовніше, що є в моєму житті. І я від усього серця хочу подякувати тим своїм друзям, що не відвернулися в лиху годину, і всім тим небайдужим людям, які, піклуючись про мою долю, допомогли зібрати величезну суму застави у розмірі 5 млн грн”, – написав Шевченко у фейсбуці.

Він зазначив, що на 31 березня призначено розгляд апеляції щодо обраного йому запобіжного заходу. Шевченко висловив сподівання, що суддя “дозволить йому відстоювати правду, відстоювати свою честь та гідність на свободі, а не за ґратами”.

“Якщо, як я сподіваюсь, лишуся на волі, то в четвер проведу прес-конференцію, на якій викладу всі факти про процес фальсифікації справи проти мене. Розповім, як це робили слідчі. Як брехав прямо під час судового засідання прокурор. І яка конкретно посадова особа знаходилася в кабінеті судді Печерського суду, коли та виносила своє рішення. Якщо ж ця система, гнила і корумпована, все ж відправить мене за ґрати без можливості застави, то прес-конференцію проведуть мої адвокати”, – додав Шевченко.

Як інформувала “Новинарня“, 24 березня Служба безпеки України відрапортувала, що викрила та припинила діяльність так званого “не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування”, або ж “приватної військової компанії”. Нею нібито керували колишні учасники бойових дій у складі батальйону “Донбас” Семен Семенченко (комбат, екснардеп) і Євген Шевченко (бізнесмен, відомий як “позаштатний агент НАБУ”).
За даними правоохоронців, до складу компанії входило понад 150 осіб, і вона діяла під прикриттям охоронних фірм та громадських організацій.

Підготовка членів так званої “ПВК” відбувалася на тренувальній базі на Київщині. Самі учасники називають її охоронною фірмою DBC (скорочення від Donbass Battalion Corp.), яка зареєстрована в США, а в Україні вона гуртує ветеранів батальйону “Донбас” для реабілітації.

Фігурантам справи оголосили підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Крім того, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин та товарів подвійного призначення з Росії. Згодом вони нібито продавали ці деталі, зокрема клістрони до ЗРК С-300, державним підприємствам за завищеними цінами. У межах розслідування було проведено понад 80 обшуків і вилучено велику кількість зброї.

25 березня Служба безпеки оприлюднила нові докази у справі щодо незаконного постачання військових товарів з Російської Федерації – переписки й розмови Семенченка і Шевченка.

Андрію Рогозі – фігуранту низки кримінальних проваджень і журналістських розслідувань щодо корупційних схем, пов‘язаних з ДК “Укроборонпром” – та Євгенові Шевченку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 333 Кримінального кодексу України.

26 березня Печерський райсуд Києва визначив Семенові Семенченку запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою. Однак замість СІЗО він потрапив до лікарні.

29 березня той самий суд відправив під арешт іншого колишнього командира батальйону “Донбас”, підозрюваного у “справі ПВК” – Анатолія Виногродського, позивний “Гал”.

Читайте також:
Мільйонер із Казахстану і штаб-квартира в Нью-Йорку: агент НАБУ Шевченко розповів деталі створення “ПВК Семенченка”

Семенченко прокоментував “справу ПВК”

 

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня СБУ повідомила, що викрила воєнізоване збройне формування, так звану приватну військову компанію. Її можливими організаторами СБУ назвала колишнього командира батальйону “Донбас”, колишнього народного депутата Семена Семенченка та Євгена Шевченка, відомого як “позаштатний агент НАБУ”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна