Комітет рекомендував Раді засудити акцію під ОПУ 20 березня

 

Комітет з питань правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді України ухвалити проєкт постанови про засудження акції біля офісу президента 20 березня.

Йдеться про проєкт постанови №5295, повідомляє в понеділок, 29 березня, інформаційне управління Апарату ВР.

Проєкт доповів народний депутат Олександр Бакумов.

Він зачитав текст проєкту постанови та зазначив, що автори, “засуджуючи будь-які спроби підміни цивілізованого виявлення незгоди з діями влади насильством та наругою над державними символами”, вважають, що дії протестувальників були спрямовані на “підрив державності” і парламент має відреагувати на події 20 березня поточного року під офісом президента.

“Голова підкомітету Владлен Неклюдов доповів пропозицію підкомітету щодо підтримки комітетом проєкту постанови з виключенням пункту 2 про доручення Державному управлінню справами подати до Верховної Ради інформацію щодо розміру шкоди, завданої будівлі офісу президента”, – йдеться в пресрелізі ВРУ.

 

За проєкт постанови проголосували 16 членів комітету, двоє – проти, а троє – утрималися.

“Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект постанови №5295 за основу і в цілому з урахуваннями пропозиції комітету”, – йдеться у повідомленні.

В цьому проєкті постанови пропонують надати низку доручень з приводу розслідування заворушень Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки України та Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, 23 березня в Раді зареєстрували проєкт постанови про засудження акції на Банковій. Цей документ повинні розглянути на позачерговому засіданні ВР у вівторок, 30 березня.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 20 березня під час акції на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка протестувальники обмалювали написами стіни будівлі офісу президента на вулиці Банковій, розбили скло в одних із дверей, підпалювали вивіску “Президент України”, палили фаєри та запускали феєрверки. Поліція не перешкоджала таким діям.
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що правоохоронці свідомо не заважали учасникам акції на Банковій. За його словами, більшість мітингувальників не порушували порядок, в той же час кілька десятків людей “нестимуть відповідальність за хуліганські дії”.

Поліція пізніше заявила, що затримала одного з учасників суботньої акції – ветерана Влада Сорда.
23 березня Печерський районний суд Києва відправив його під цілодобовий домашній арешт. 

В офісі президента повідомили, що завдані будівлі ОП під час акції збитки становлять близько двох млн грн, проте сума може зрости.

22 березня фасад будівлі офісу президента почали чистити від графіті, залишених протестувальниками.

Читайте також:
“Стіни здачі не дають”: Разумков у Брюсселі прокоментував “штурм” Банкової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна