Після “спекотного” протесту на Банковій поліція затримала ветерана Влада Сорда. Його намагалися відбити, та марно. ВІДЕО

доповнено

Між поліцією та активістами, які підтримують Сергія Стерненка, в ніч на 21 березня відбулися сутички біля Печерського відділку поліції, де утримували затриманого на акції під офісом президента ветерана Владислава Стафійчука (псевдо – Влад Сорд).

У “Русі опору капітуляції” зазначили, що поліцейські застосували сльозогінний газ, із боку протестувальників є травмовані.

Активісти хотіли завадити поліції вивезти Сорда до ізолятора тимчасового тримання під Києвом. Однак близько першої години ночі затриманого таки вивезли з відділку.

Як розповів адвокат затриманого Дмитро Мазурок, Владові інкримінують ч. 4 статті 296 ККУ (хуліганство), санкція якої передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

У неділю, 21 березня, ветеранові обиратимуть запобіжний захід.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко оприлюднив відео биття шибок у дверях офісу президента та пояснення, відповідно до якого скло розбив саме Сорд.

“Громадянин, який бив шибки на дверях офісу президента, вже вчора був затриманий співробітниками поліції. Йому висунуто обвинувачення у хуліганстві. Докази його вандалізму та хуліганства ви можете побачити на відео“, – зазначив Геращенко.

На відео видно, як чоловік, схожий на Стафійчука-Сорда, рукою почергово розбиває два скла у дверях ОП, після чого його зупиняє учасниця мітингу.

Владислав Гранецький-Стафійчук (Влад Сорд) – вінниччанин, ветеран АТО/ООС на позивний “Змій”, який чотири роки воював у “Правому секторі” та (із жовтня 2013 року) в 93-й механізованій бригаді ЗСУ. Воював у Пісках, на шахті “Бутівка”. Працював також у пресслужбі бригади.

Також Влад відомий як поет, прозаїк. Автор поетичних книг “Трансгрес(і)я”, “+++” (“Три плюси”) та збірки військово-містичних оповідань “Безодня”. Співзасновник і художній редактор видавництва “Дім химер”.

Стафійчук – автор гімну 93 омбр: “Димом завіяна, кулями скроєна, бригада, що робить з людини воїна”.

У поліції підтвердили, що під час мітингу затримали уродженця Вінниччини 1995 року народження. Його назвали “одним із найбільш агресивних учасників” акції.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 20 березня під час акції на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка в центрі Києва протестувальники обмалювали написами стіни біля вхідних дверей до будівлі офісу президента, розбили скло в одних із дверей, підпалювали вивіску “Президент України”, палили фаєри та запускали феєрверки. Поліція не перешкоджала таким діям.
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що правоохоронці свідомо не заважали учасникам акції на Банковій. За його словами, більшість мітингувальників не порушували порядок, в той же час кілька десятків людей “нестимуть відповідальність за хуліганські дії”.

Читайте також:
Вінницьке видавництво оголосило “книгобунт” на підтримку Антоненка і Стерненка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна