“Стіни здачі не дають”: Разумков у Брюсселі прокоментував “штурм” Банкової

 

Спікер парламенту Дмитро Разумков прокоментував акцію на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка, під час якої мітингувальники розбили вікна будівлі офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками.

Про це Разумков заявив у понеділок, 22 березня, під час брифінгу в Брюсселі.

“Я завжди займав позицію, що демократія повинна бути демократією. Але це не означає, що можна робити все, що заманеться. Оскільки твої права закінчуються там, де починаються права іншого. Якщо ми будемо дозволяти собі псувати будь-яке майно, державне чи особисте, це неповага в першу чергу до себе чи до своєї держави. Ми ж не про людей зараз говоримо, а про інституції, а інституції треба поважати і точно не треба виміщувати свою незадоволеність тими чи іншими подіями на стінах. Стіни здачі не дають”, – цитує Разумкова “Українська правда”.

Як писала “Новинарня“, 20 березня, в день народження ув’язненого громадського активіста Сергія Стерненка, його прибічники зібралися під офісом президента в Києві з вимогами звільнити з-за ґрат Стерненка, Андрія Антоненка та інших політв’язнів.

Учасники акції під назвою “Не чуєш? Побачиш?” влаштували символічний “підпал” таблички “Президент України”, розбили скло в одних із дверей будівлі ОП, розписали стіни президентського офісу та хідник біля головного входу (написами “Волю Стерненку!”, “Аваков – чорт!”, “ACAB” тощо). Також активісти скандували відповідні гасла і палили фаєри.

22 березня фасад будівлі офісу президента почали чистити від графіті, залишених протестувальниками.

Читайте також:
Протестувальники набешкетували під ОП на 2 млн грн, але збитки для будівлі можуть зрости

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна