ОПУ почали відмивати від графіті. Клінінгова компанія каже, що знадобиться чотири дні

 

Фасад будівлі офісу президента почали чистити від графіті, залишених протестувальниками під час акції на захист Сергія Стерненка, якого суд першої інстанції засудив до 7 років ув’язнення за розбій.

Як повідомив директор клінінгової компанії Сергій Козолуп у коментарі “Українській правді” в понеділок, 22 березня, для робіт може знадобитися приблизно чотири дні. 

“Сьогодні знайшли технологію, спробували на окремому фрагменті. Завтра основна чистка”, – сказав Козолуп.

Разом з тим, на питання про оцінювальну вартість робіт він сказав:

“Ну точно не 2 мільйони”.

В офісі президента журналістам сказали, що чисткою території на Банковій та будіві ОП займається Державне управління справами.

Як пише УНН, за словами представників клінінгової компанії фарба майже не піддається навіть високому тиску рідини. Тому графіті вкривають хімічним розчином і потім накривають плівкою для утворення парникового ефекту.

Після 10-15 хвилин, фарбу змивають під високим тиском.

Як писала “Новинарня“, 20 березня, в день народження ув’язненого громадського активіста Сергія Стерненка, його прибічники зібралися під офісом президента в Києві з вимогами звільнити з-за ґрат Стерненка, Андрія Антоненка та інших політв’язнів.

Учасники акції під назвою “Не чуєш? Побачиш?” влаштували символічний “підпал” таблички “Президент України”, розбили скло в одних із дверей будівлі ОП, розписали стіни президентського офісу та хідник біля головного входу (написами “Волю Стерненку!”, “Аваков – чорт!”, “ACAB” тощо). Також активісти скандували відповідні гасла і палили фаєри.

Читайте також:
Протестувальники набешкетували під ОП на 2 млн грн, але збитки для будівлі можуть зрости

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна