Прокуратура оголосила підозру заступнику командувача Чорноморського флоту РФ

 

В Україні оголосили підозру контр-адміралу, заступнику командувача Чорноморського флоту військово-морського флоту Збройних сил РФ.
Його підозрюють у підбурюванні українських військових до держзради під час окупації Криму.

Про це повідомила в п’ятницю, 26 березня, пресслужба офісу генпрокурора.

Його підозрюють у пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, підбурюванні до вчинення державної зради та пособництві у веденні агресивної війни.

За даними слідства, з 20 по 25 березня 2014 року під час активної фази окупації Криму російський військовий підбурював українських бійців до вчинення державної зради.

Він пропонував їм перейти на бік ворога в період збройного конфлікту, підняти зарплати та допомогти з кар’єрою. У разі відмови він погрожував насильством зі сторони російських військових.

Окрім того, заступник командувача флоту проводив “допити” захоплених українських офіцерів, які утримувалися на гауптвахті ЧФ РФ, підбурюючи їх до державної зради.

Як відомо з відкритих джерел, командувач Чорноморського флоту РФ Ігор Осипов, має трьох заступників: Сергія Ліпіліна, Юрія Петрова та Ігоря Смоляка. 

Інформації, про кого саме йдеться, в ОГП не вказують.

Як інформувала “Новинарня“,  13 січня стало відомо, що Україна відкрила справу щодо заступника командувача Чорноморського флоту РФ за окупацію Криму.

Нагадаємо, в Солом’янському районному суді міста Києва розглядають справу за обвинуваченням заступника командувача військ Південного військового округу Збройних сил РФ генерал-лейтенанта Ігоря Турченюка.
Його обвинувачують у тому, що вчинив пособництво у веденні агресивної війни проти України, сприяв безперешкодному вторгненню ЗС РФ для військової окупації півострова Крим та за низкою інших статей Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Генштаб і МОУ знищили частину документів про окупацію Криму

ДБР назвало причини та умови анексії Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна