Україна відкрила справу щодо заступника командувача Чорноморського флоту РФ за окупацію Криму

 

Офіс генпрокурора почав кримінальне провадження проти заступника командувача Чорноморського флоту Росії за фактом підбурювання до вчинення державної зради.

Про це в середу, 13 січня, повідомила пресслужба ОГП.

За даними слідства, високопосадовець ЗС РФ у березні 2014 року умисно, з метою заподіяння шкоди обороноздатності та державній безпеці України, а також зміни меж території нашої держави, схиляв військовослужбовців Збройних сил України до вчинення державної зради.

“Погрожуючи застосуванням військовослужбовцями Збройних сил країни-окупанта фізичного насильства та зброї, він змушував декілька десятків українських військовослужбовців перейти на бік ворога в період збройного конфлікту”, – йдеться в повідомленні.

За даними ОГП, встановлено також “додаткові факти” вчинення злочинів високопосадовцями Збройних сил Росії, які призвели до окупації Криму.

Як відомо з відкритих джерел, командувач Чорноморського флоту РФ Ігор Осипов, має трьох заступників: Сергія Ліпіліна, Юрія Петрова та Ігоря Смоляка. 

Інформації, про кого саме йдеться, в ОГП не вказують.

Нагадаємо, в Солом’янському районному суді міста Києва розглядають справу за обвинуваченням заступника командувача військ Південного військового округу Збройних сил РФ генерал-лейтенанта Ігоря Турченюка.
Його обвинувачують у тому, що вчинив пособництво у веденні агресивної війни проти України, сприяв безперешкодному вторгненню ЗС РФ для військової окупації півострова Крим та за низкою інших статей Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Генштаб і МОУ знищили частину документів про окупацію Криму

ДБР назвало причини та умови анексії Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна