У Львові стендапер Болотніков отримав вирок суду за футболку з комуністичною символікою

 

Галицький районний суд Львова у середу, 24 березня, виніс вирок 22-річному стендаперові Владиславу Болотнікову, якого у вересні 2020-го затримали в центрі міста у футболці з комуністичною символікою.

Як інформує видання “Судовий репортер”, суд призначив хлопцеві рік обмеження волі умовно, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком.

Болотнікова визнали винним за ч.1 ст.436-1 ККУ – за публічне використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Відповідно д оцієї статті, обвинуваченому загрожувало позбавлення волі на строк до п’яти років.

Проте суд призначив умовне покарання, зважаючи на вчинення нетяжкого злочину і те, що підсудний є молодою людиною та позитивно характеризується за місцем проживання.

Прокурор під час дебатів просив два роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на іспитовий строк один рік.

Нагадаємо, у вересні 2020 року поліція відкрила кримінальне провадження щодо Владислава Болотнікова через футболку з радянською символікою.
Хлопець перебував на літньому майданчику пабу в центрі міста в одязі з написом “СССР” та зображенням п’ятикутної зірки з серпом та молотом. Кілька перехожих зауважили його та доправили у відділок поліції.

На суді Болотніков визнав свою провину та сказав, що розкаюється. Також він запевнив, що не мав наміру вчинити злочин та пропагувати тоталітарний режим. Його захисник доводив, що порушення було вчинене на побутовому рівні.

Під час розгляду справи під стінами суду збиралися мітингувальники із плакатами: “Комунізм – злочин. Його пропаганда також злочин”, “Закон один для всіх” та “Пропаганда СССР – це пропаганда злочинів радянського режиму”.

Учасники акції вимагали справедливого покарання для Болотнікова, зокрема, через його жарти про Небесну Сотню.

3 лютого львівський гуморист під час виступу в клубі висміював загиблих на Майдані учасників Революції Гідності. Згодом хлопець публічно попросив вибачення за цей вчинок.

Читайте також:
“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Киянин гуляв Львовом у шапці-вушанці з символікою СРСР, поліція відкрила справу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна