“Розбий сотню, Небесну”: львівський стендапер Болотніков насміхався над вбитими під час Революції Гідності. ВІДЕО

 

Львівський гуморист Владислав Болотніков під час виступу в клубі висміював загиблих на Майдані учасників Революції Гідності.

Про це в середу, 3 лютого, повідомив ветеран російсько-української війни, доброволець “ОУН” Антон Петрівський у фейсбуці.

“Потрібен розголос про стендапера, який глумиться над Небесною Сотнею у своїх виступах”, – написав він.

На опублікованому в соцмережах відео видно, як Болотніков стверджує, що глузування він придумав сам.

“Вам не почулося, анекдот про Януковича я написав. Під ваші аплодисменти я вам його продемонструю. Заходить якось, значить, Янукович у бар і каже до бармена: “Розбий мені, будь ласка, сотню”. А йому бармен відповідає: “Ну, а сотня ж Небесна”, – сказав Владислав Болотніков.

“Очевидці стверджують, що цей “жарт” він “трусить” вже не вперше на своїх виступах у львівських клубах. Як ми бачимо, випадковостей не буває. Люди, які насмілюються вдягати одяг із окупаційною комуністичною символікою, чітко все усвідомлюють. Вони, здебільшого, виявляються людьми, для яких Україна і боротьба за неї не є цінністю, а лише об’єктом для глуму і несмішних жартів”, – йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці громадської організації “Суспільство майбутнього Львів”.

Активісти наголошують, що добиватимуться справедливого покарання для людини, яка насмілюється так недолуго жартувати над героями Небесної Сотні.

Як інформувала “Новинарня“, у вересні 2020 року поліція відкрила кримінальне провадження щодо 21-річного львів’янина через футболку з радянською символікою.
Юнака у футболці з написом “СССР” та зображенням п’ятикутної зірки з серпом і молотом доправили до відділку поліції з провулку Крива Липа, відомого місця концентрації розважальних закладів у центрі Львова.
Кримінальне провадження відкрили за ч. 1 ст. 436-1 ККУ, що передбачає кримінальну відповідальність за поширення і пропаганду комуністичної символіки у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна.

Читайте також:
“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Киянин гуляв Львовом у шапці-вушанці з символікою СРСР, поліція відкрила справу


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.