Киянин гуляв Львовом у шапці-вушанці з символікою СРСР, поліція відкрила справу

 

У Львові зупинили 19-річного мешканця Києва у шапці-вушанці із комуністичною символікою. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження, й хлопцю загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це в понеділок, 28 грудня, повідомили в пресцентрі поліції Львівської області.

Зазначається, що хтось повідомив у поліцію про хлопця, який перебував у кафе на вулиці Валовій.

На місце виїхала слідча група. Врешті решт, у киянина вилучили шапку з кокардою, на якій зображено серп і молот у червоній зірці.

“За фактом слідчі Галицького відділу поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури № 1 відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє місцеве видання “Діло”, хлопця у шапці із забороненою символікою з другом помітив учасник АТО Ігор Шолтис, який провів “громадське затримання”.

“Розпитував, де вони взяли цю символіку. Сказали, що придбали на “барахолці”, бо було холодно. Що така символіка заборонена, кажуть, не знали. Ми провели роз’яснювальні роботи”, – розповів Шолтис.

Читайте також:
У Львові 21-річного хлопця затримали за футболку з комуністичною символікою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна