МОЗ прокоментував смерть військової на Одещині

 

Міністерство охорони здоров’я закликало громадськість та засоби масової інформації не робити передчасних висновків про причини смерті військової в Одеській області, яка нещодавно була щеплена від COVID-19, оскільки точні причини смерті буде встановлено судово-медичною експертизою.

Про це йдеться в заяві МОЗ у середу, 24 березня.

За попередньою інформацією, смерть військової настала в результаті гострих розладів кровообігу.

“Жінка мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби”, – повідомили в МОЗ.

Військова отримала щеплення вакциною Covishield 21 березня. Вона входила в число пріоритетних груп вакцинації, бо найближчим часом повинна була відправитися в зону операції Об’єднаних сил.

“Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, у жінки не було. В той же день з того ж флакона вакцини були щеплені ще 9 осіб. Несприятливих подій після імунізації у інших пацієнтів не зареєстровано”, – йдеться в заяві.

Після щеплення, станом на ранок 23 березня, жінка скарг на здоров’я не висловлювала.

“Для встановлення точної причини смерті призначена судово-медична експертиза. Про її результати буде повідомлено додатково. Просимо представників громадськості та засобів масової інформації не робити передчасних висновків про причини і обставини смерті військовослужбовця”, – додали в МОЗ.

У міністерстві зазначили, що станом на 19 березня в світі ввели 397 млн доз вакцини від коронавірусу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, жодного випадку смерті від вакцини не зафіксовано.

Як інформувала “Новинарня“, 23 березня в Одеській області померла жінка-військовослужбовець військової служби за контрактом. Смерть зафіксували о 17:20 в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області
Військова мала бути залучена найближчим часом до виконання службово-бойових завдань в районі проведення ООС. 21 березня вона з дотриманням усіх алгоритмів отримала щеплення від COVID-19.
Судово-медична експертиза призначена на 24 березня.

Читайте також:
В ООС вакцинувалися вже понад 10 тис. військових, – штаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна