“Слуги народу” ініціюють позачергове засідання ВР через “вандалізм” під офісом президента

 

Фракція “Слуга народу” ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради для розгляду подій, що сталися у суботу біля офісу президента.

Про це йдеться в заяві фракції, оприлюдненій у неділю, 21 березня.

“Ми ініціюємо проведення позачергового засідання в найкоротший термін за участю силовиків і ухвалення постанови з оцінками даної події, із завданнями конкретним міністрам тощо”, – зазначається в заяві.

Фракція вимагає від правоохоронних органів “негайно дати юридичну оцінку подіям”, що відбувалися під офісом президента, “визначити міру провини тих або інших учасників за матеріальну шкоду, заподіяну державному майну, і домогтися відповідальності за ці дії, включаючи компенсацію збитку“.

“Фракція «Слуга народу» завжди принципово підтримувала право громадян на мирний протест як один із головних проявів демократії. Водночас ми категорично не сприймаємо спроби підмінити цивілізоване вираження незгоди з діями влади насильством, вандалізмом, наругою над символами нашої держави”, – підкреслюють “слуги”.

Вони також звертаються до правоохоронних органів з вимогою “уважно вивчити відеоматеріали, що фіксують вчорашню подію під ОП, на предмет встановлення, чи не були ці насильство і вандалізм реалізацією замовлення з боку тих або інших політичних сил і фігур, про що може свідчити участь у цій акції афілійованих з цими силами і фігурами осіб”.

Окремо представники “Слуги народу” вимагають кваліфікувати участь у даній акції народних депутатів.

“Чекаємо на рішучі, кваліфіковані і безкомпромісні дії з боку правоохоронних органів зі встановлення осіб ініціаторів і учасників актів вандалізму та притягнення їх до відповідальності“, – заявляє фракція “СН”.

Як писала “Новинарня“, 20 березня, в день народження ув’язненого громадського активіста Сергія Стерненка, його прибічники зібралися під офісом президента в Києві з вимогами звільнити з-за ґрат Стерненка, Андрія Антоненка та інших політв’язнів.

Учасники акції під назвою “Не чуєш? Побачиш?” влаштували символічний “підпал” таблички “Президент України”, розбили скло в одних із дверей будівлі ОП, розписали стіни президентського офісу та хідник біля головного входу (написами “Волю Стерненку!”, “Аваков – чорт!”, “ACAB” тощо). Також активісти скандували відповідні гасла і палили фаєри.

Читайте також:
Протестувальники набешкетували під ОП на 2 млн грн, але збитки для будівлі можуть зрости

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна