Син ексвласника телеканалу “1+1” Роднянський увійшов у наглядову раду Ощадбанку

 

Кабінет Міністрів України призначив Олександра Роднянського-молодшого – сина засновника телеканалу “1+1” і російського телепродюсера Олександра Роднянського – членом наглядової ради Ощадбанку.

Про це йдеться у постанові Кабміну №198-р від 17 березня, опублікованій на “Урядовому порталі”.

Відповідно до тексту постанови, уряд призначив членом наглядової ради державного “Ощадбанку” Роднянського Олександра Олександровича як представника держави та президента України.

Водночас Кабмін припинив повноваження члена наглядової ради банку Айвараса Абромавичуса.

Олександр Роднянський-молодший – доктор економічних наук, він працює професором Кембриджа. Раніше був головним радником з економіки колишнього прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Відповідно до його декларації, Роднянський-молодший в 2020 році отримав 1,69 млн грн доходу від Кембриджського університету, 153,6 тис. грн доходу від підприємницької діяльності, 121,7 тис. грн доходу за відчуження майна компанії Rodniansky Development Srl (Італія) .

Роднянському-молодшому належить частина житлового будинку у Великобританії загальною площею 150 кв. м, квартира в Україні площею 179,7 кв. м. Крім цього, він має право користування нерухомістю в Російській Федерації, зокрема квартирою, житловим будинком площею 364,8 кв. м і земельною ділянкою площею 1,5 тис. кв. м.

“Зеленський повертає борги. Коштом держави. Саме завдяки Роднянському-старшому “Квартал 95″ стартував в Україні зі своїм телешоу “О! П’ять 95” у 2003 році. Володя повертає борги. До речі, Роднянський-молодший одружений із російською актрисою Яніною Студіліною. У подружжя є нерухомість у Росії. Цікаво, яке громадянство у Роднянського-молодшого? Російське?”, – написав у фейсбуці журналіст Сергій Руденко.

Нагадаємо, за перший рік президентства Володимира Зеленського державні посади отримали понад 30 “кварталівців”.

Читайте також:
Зеленський отримав понад ₴4,5 млн роялті від “Кварталу 95”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна