За рік президентства Зеленського державні посади отримали понад 30 “кварталівців”

 

Протягом першого року президентства Володимира Зеленського понад 30 людей, що раніше мали стосунок до Студії “Квартал-95” чи були його товаришами або родичами отримали державні посади.

Про це в п’ятницю, 15 травня, інформує Комітет виборців України у фейсбуці.

Як зазначили у КВУ, 12 людей безпосередньо працювали в Студії “Квартал-95”.

“Вказані особи були призначені на посади помічників, заступників, керівників офісу президента, отримали посади в органах безпеки України, в центральних органах виконавчої влади, стали членами наглядових рад, комітетів, були обрані на посади народних депутатів України”, – йдеться в повідомленні.

Прикметно, абсолютна більшість з них раніше не працювала на аналогічних посадах. Лише дехто мав досвід роботи на державних посадах, і саме за останній рік значно просунувся в кар’єрі.

У Комітеті виборців України нагадують, що під час президентських виборів у 2019-му році кандидат Володимир Зеленський обіцяв призначати на посади професіоналів, а не знайомих.

Зокрема, у його виборчій програмі було вказано, що “політики, пов’язані давніми образами, кумівством, бізнес-проектами, не здатні змінити Україну”, однак часто дії чинного президента не відповідали задекларованому.

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель вважає, що “Квартал 95″ перетворився на кузню кадрів для нової влади”.

“Якщо врахувати призначення не лише осіб, які безпосередньо працювали в структурах “95-го кварталу”, а й їх знайомих, друзів, родичів, то мова йде про щонайменше три десятки осіб, які опинилися на впливових державних посадах у перший рік президентства Володимира Зеленського. Реальна цифра може виявитися ще більшою“, – наголошує Кошель.

Зокрема, в офісі президента працюють колишній кінопродюсер Андрій Єрмак (голова ОПУ), колишній виконавчий продюсер Студії “Квартал 95” Сергій Трофімов (перший заступник голови ОПУ), сценаристи та продюсери серіалу “Слуга народу” Юрій Костюк (заступник керівника офісу президента), Сергій Шефір (перший помічник президента).

Службу безпеки очолює юрист і екскерівник “95-го кварталу” Іван Баканов.

Читайте також:
Інтерв’ю Зеленського про 100 днів президентства оплатив “Квартал 95”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна