Після ДТП у важкому стані залишаються дев’ять пасажирів автобуса Познань-Херсон

 

Станом на неділю, 7 березня, в лікарнях Підкарпатського воєводства (Польща) після аварії українського автобуса перебувають 24 особи.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на генерального консула України в Любліні Василя Павлюка.

Він зазначив, що напередодні двома автобусами перевізника з Тернополя, якому належав розбитий автобус, в Україну були відправлені 24 особи. Вони також постраждали в ДТП, але їхні травми не є настільки тяжкими, щоб і надалі перебувати в лікарні. Крім того, ще дві людини вирішили не їхати в Україну, а повернутися до своїх родин у Кракові та Жешуві.

Із 24 людей, які залишаються в лікарнях, дев’ятеро – у важкому стані, розповів консул. Одну з постраждалих жінок, яку вчора помилково називали шостою жертвою автокатастрофи, вдалося врятувати.

“Зараз вона в реанімації у комі, її стан критичний. У решти осіб стан також тяжкий, але стабільний”, – повідомив український дипломат.

За словами Павлюка, почесний консул України в Перемишлі Олександр Бачик допоміг із закупівлею найнеобхідніших речей для українців, які перебувають у лікарнях.

Павлюк також повідомив, що двоє водіїв автобусу, стан яких є нормальним, були затримані поліцією. Після отримання свідчень водія, який не був за кермом, мають відпустити. Другий водій, який був за кермом у момент ДТП, залишиться під слідством.

Українським дипломатам по документах вдалося встановити особи жертв автокатастрофи. Для підтвердження цієї інформації очікується офіційний лист від прокуратури міста Перемишль.

Генкосул зауважив, що пасажири розбитого автобуса були з багатьох регіонів України, зокрема із Львівської, Тернопільської, Запорізької, Херсонської, Полтавської, Одеської областей.

Як повідомляла “Новинарня“, в суботу о 00:50 за київським часом поблизу села Кашице Підкарпатського воєводства Польщі, за 30 км від кордону з Україною, з’їхав із траси й перекинувся автобус сполученням Познань-Херсон. У ньому перебували 57 осіб, зокрема двоє водіїв.
За попередньою інформацією, водій наїхав на огороджувальні стовпчики. Внаслідок ДТП, за уточненою інформацією, п’ять осіб загинули на місці, понад 40 – отримали поранення.
Прокуратура міста Перемишль за фактом ДТП відкрила кримінальну справу за статтею щодо спричинення аварії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна