В аварії автобуса в Польщі загинули шість українців, понад 40 поранених. ОНОВЛЕНО

доповнено

Поблизу села Кашице в Польщі потрапив у ДТП автобус Познань-Херсон. Внаслідок аварії загинули шість громадян України.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко вранці в суботу, 6 березня.

“Поблизу м. Кашице рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у ДТП. 6 громадян України загинули, 15 госпіталізовані“, – написав він у твіттері.

Консули виїхали на місце події, взаємодіють із місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українцям та з’ясування усіх обставин аварії.

Надалі Ніколенко зазначив, що кількість постраждалих зросла до 35 осіб.

“Усім надається необхідна медична та консульська допомога. Вдячні польській стороні за оперативну реакцію”, – додав він.

Польське радіо RMF 24 повідомило, що трагедія сталася в районі Ярослава, Підкарпатське воєводство. Автобус на трасі А4 впав з естакади в канаву. У ньому було 57 осіб, усі – українці. Поранена 41 людина, з них 8 – у важкому стані. Найсерйозніші травми отримали ті, у кого не було закріплено ремені безпеки.

На автобусі можна побачити логотип фінського перевізника Onnibus.com. Фото: Марцін Бетлея, Підкарпатська пожежна команда / PSP

“На місце аварії прибув консул України з Любліна. Він також зустрівся з тими пасажирами, які не постраждали – зараз вони перебувають під опікою психолога, для них має бути організований транспорт до місця призначення.

Справу розслідує прокуратура. Наразі відомо, що двоє водіїв були тверезими, один із них у важкому стані.

Організованої поїздки в автобусі не було – по дорозі забирали різних пасажирів. На борту також не було дітей“, – інформує видання.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства закордонних справ України, за попередньою версією поліції, водій не впорався з керуванням, у результаті чого транспортний засіб злетів у кювет та перекинувся.

На подію відреагував президент Володимир Зеленський.

“Аварія поблизу Кашице, у яку потрапив автобус Познань–Херсон, дуже нас засмутила. Щонайменше 6 українців загинуло, 35 наших людей госпіталізовані. Щирі співчуття. Дякую українським і польським дипломатам за те, що роблять все для допомоги постраждалим і встановлення причин аварії”, – йдеться в дописі Зеленського у твіттері, де тегнутий президент Польщі Анджей Дуда.

Читайте також:
На Львівщині нардеп Дубінський спричинив ДТП, виїхавши на зустрічну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна