США не долучатимуть до “театру абсурду” в ТКГ, – Кулеба

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що склад Тристоронньої контактної групі з мирного врегулювання ситуації на сході України має залишатися незмінним.

Про це в п’ятницю, 5 березня, інформує “Європейська правда”.

Урядовець вважає, що допомога США у вирішенні конфлікту з Російською Федерацією не має зачіпати роботу мінської групи.

“Тристороння контактна група має три сторони – Україна, Росія та ОБСЄ. Питання про долучення США до ТКГ не стоїть”, – заявив він на брифінгу в Києві.

Водночас Кулеба наголосив, що незадоволений ефективністю роботи ТКГ.

Тристороння група перетворюється на театр абсурду“, – заявив він, додавши, що представники РФ та підконтрольних їм окупаційних адміністрацій “ходять по колу, щоби не ухвалювати потрібні рішення”.

Тому Дмитро Кулеба не вважає пріоритетом зміну місця проведення ТКГ. “Проблемою є не місце, а те, що ми бачимо з цього боку суцільний деструктив, називання білого чорним. Не те щоб це щось нове, але зараз це вийшло на вищий рівень”, – пояснив міністр.

Нагадаємо, нещодавно віце-прем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Україна не відмовлятиметься від виконання Мінських домовленостей доти, доки не буде знайдено іншого майданчика з залученням додаткових партнерів

Читайте також:
150-те засідання ТКГ: РФ має взяти на себе політичну відповідальність за виконання рішень “Норманді”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна