Мінфін США оприлюднив санкційний список у зв’язку зі справою Навального

 

Мінфін США опублікував список громадян Російської Федерації і організацій, щодо яких вводяться санкції у зв’язку з отруєнням і ув’язненням опозиціонера Олексія Навального.

Про це у вівторок, 2 березня, повідомила “Європейська правда”.

Під обмеження потрапили глава ФСБ Александр Бортніков, глава ФСВП Александр Калашников, генпрокурор Ігор Краснов, заступник міністра оборони Павло Попов, заступник міністра оборони Олексій Криворучко, перший заступник голови адміністрації Кремля Сергій Кирієнко і глава управління Кремля по внутрішній політиці Андрій Ярин.

Крім того, до списку санкцій потрапили три російських НДІ: 27-й Науковий центр і 33-й Центральний науково-дослідний випробувальний інститут міністерства оборони РФ, а також Державний науково-дослідний інститут органічної хімії і технології.

“Застосування Кремлем хімічної зброї для того, щоб змусити замовкнути політичного опонента та залякування інших демонструє кричуще ігнорування міжнародних норм”, – заявила міністрка фінансів США Джанет Л. Йеллен.

“Ми приєднуємося до ЄС, засуджуючи отруєння Олексія Навального, а також його арешт та ув’язнення російським урядом” – додала вона.

Нагадаємо, 2 березня Рада Європейського Союзу на рівні постійних представників ухвалила рішення про запровадження обмежувальних заходів проти офіційних осіб Російської Федерації, які причетні до арешту та ув’язнення російського опозиційного політика Олексія Навального та до репресій проти його прихильників.

Як відомо, опозиційний діяч Олексій Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння співробітниками ФСБ влітку 2020 року.
Його літак повинен був приземлитися в аеропорту “Внуково”, але був перенаправлений в “Шереметьєво”. Відразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції, по тому – заарештували.
Уже після потрапляння за ґрати на каналі Навального було оприлюднено великий фільм-розслідування щодо корупційних діянь президента Росії Володимира Путіна та будівництва його палацу на чорноморському узбережжі Краснодарського краю.

2 лютого Московський суд відправив Навального до в’язниці у справі “Ів Роше”. Суд задовольнив клопотання Федеральної служби виконання покарань РФ, яка вимагала замінити Навальному умовне покарання у справі “Ів Роше” на реальне.
Навальний відбуватиме в колонії загального режиму три з половиною роки позбавлення волі з вирахуванням терміну, проведеного під домашнім арештом (близько 10 місяців).

Читайте також:
Україна позивається проти Росії в ЄСПЛ через політичні вбивства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна