Посли ЄС затвердили санкції проти РФ за арешт і ув’язнення Навального

 

Посли країн Європейського союзу затвердили рішення про запровадження санкцій проти російських громадян, причетних до арешту та ув’язнення опозиціонера Олексія Навального.

Про це в понеділок, 1 березня, повідомив кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк у твіттері.

“Посли ЄС дали “зелене світло” першому в історії списку за новим режимом санкцій ЄС щодо захисту прав людини. Ймовірно, у ньому чотири особи з Російської Федерації, відповідальні за ув’язнення Навального. Він буде опублікований в офіційному журналі ЄС завтра”, – написав Йозвяк.

Ймовірно, під санкції потраплять глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, генеральний прокурор Ігор Краснов, глава Росгвардії Віктор Золотов і глава Федеральної служби виконання покарань Олександр Калашников.

Як відомо, опозиційний діяч Олексій Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння співробітниками ФСБ влітку 2020 року.
Його літак повинен був приземлитися в аеропорту “Внуково”, але був перенаправлений в “Шереметьєво”. Відразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції, по тому – заарештували.
Уже після потрапляння за ґрати на каналі Навального було оприлюднено великий фільм-розслідування щодо корупційних діянь президента Росії Володимира Путіна та будівництва його палацу на чорноморському узбережжі Краснодарського краю.

2 лютого Московський суд відправив Навального до в’язниці у справі “Ів Роше”. Суд задовольнив клопотання Федеральної служби виконання покарань РФ, яка вимагала замінити Навальному умовне покарання у справі “Ів Роше” на реальне.
Навальний відбуватиме в колонії загального режиму три з половиною роки позбавлення волі з вирахуванням терміну, проведеного під домашнім арештом (близько 10 місяців).

Читайте також:
Кремль відповів на вимогу ЄСПЛ щодо негайного звільнення Навального

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна